Xhelatinë portokalli. Shoqëruese perfekte e antipastave me djathë
Perfekte si ëmbëlsirë në fund të vaktit apo për të shoqëruar djathrat, xhelatina me portokall është një recetë që bën pjesë në traditën e kulinarisë italiane dhe është një ëmbëlsirë e lehtë dhe e shijshme për t’u përgatitur me portokaj të freskë: evitoni lëngjet e frutave të paketuara.
Përbërësit:
Gjysmë litri lëng portokalli i shtrydhur
50 gr sheqer kane
2 limona
2 lugë kafeje xhelatinë pluhur
1 portokall për dekor
Vaj luledielli për të lyer format
Përgatitja:
Shtrydhni portokajt dhe filtroni lëngun. Tresni xhelatinën në lëngun e dy limonave të shtrydhur.
Hidhini përbërësit në një tenxhere, vendosini të nxehen dhe lërini të ziejnë për disa minuta.
Merrni disa forma si ato të pudingut, lyejini me vaj dhe më pas hidhni përgatitjen.
Lërini të ftohen në temepraturën e ambientit dhe më pas futini në akull për disa orë.
Në momentin e servirjes, vendosini xhelatinat në pjatë dhe dekorojini me feta portokalli ose lëkura portokalli e limoni.
Në një tenxhere hedhim ujë dhe sapo të marrë valë shtojmë kripën dhe makaronat. Në një tigan me pak vaj ulliri vendosim 2 thelpinj hudhër dhe pak majdanoz që të aromatizohet vaji sa më mirë. Shtojmë më pas frutat...
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Lini një koment