Këto kube me shafran dhe agrume i çuan ëmbëlsirat vegane në një tjetër nivel
Këto kube të arta me shije agrumesh dhe shafrani do ta bëjnë akoma më të bukur stilin vegan të jetesës. Bashkë me shijen e mirë të tyre ju merrni edhe shumë benefite si antioksidantët dhe inflamacioni i reduktuar.
Përbërësit:
Për bazën:
2 ¼ kupa miell
½ kupe sheqer
½ lugë çaji kripë
¾ kupe vaj ulliri
Për mbushjen:
16 gr djathë tofu i butë (djathë soje)
3 lugë gjelle lëkurë portokalli
1 kupë lëng portokalli i freskët
1/3 kupe sheqer
½ kupe niseshte misri
1 lugë çaji shafran Indie pluhur
Parangrohni furrën në 180 gradë Celsius. Merrni një tepsi dhe shtroni në të letër furre të cilën duhet ta spërkasni me vaj.
Përgatisni bazën:
Në një tas bashkoni miellin, sheqerin dhe kripën.
Me një pirun përzieni vajin e ullirit me këtë masë derisa të miksohen mirë.
Më pas hidheni këtë masë brumi tek tepsia që përgatitët. Bëni disa vija me pirun në sipërfaqe dhe piqeni për 40-45 minuta derisa të marrë ngjyrë të artë.
Lëreni të ftohet. Ndërsa ftohet përgatisni mbushjen. Ndërkohë furrën lëreni të ndezur në 150 gradë.
Përgatitja e mbushjes:
Në një procesor ushqimesh përzieni djathin tofu, lëkurën e portokallit, lëngun e portokallit, sheqerin dhe përziejini.
Në një tas të vogël përzieni niseshtenë e misrit dhe shafranin; shtojini në procesor ushqimesh dhe miksojini.
Hidheni këtë kem mbi bazën e përgatitur dhe piqeni për 30-40 minuta.
Lëreni të ftohet të paktën një orë ose gjithë natën para se ta shërbeni.
Në një tenxhere hedhim ujë dhe sapo të marrë valë shtojmë kripën dhe makaronat. Në një tigan me pak vaj ulliri vendosim 2 thelpinj hudhër dhe pak majdanoz që të aromatizohet vaji sa më mirë. Shtojmë më pas frutat...
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Lini një koment