Këto kube me shafran dhe agrume i çuan ëmbëlsirat vegane në një tjetër nivel
Këto kube të arta me shije agrumesh dhe shafrani do ta bëjnë akoma më të bukur stilin vegan të jetesës. Bashkë me shijen e mirë të tyre ju merrni edhe shumë benefite si antioksidantët dhe inflamacioni i reduktuar.
Përbërësit:
Për bazën:
2 ¼ kupa miell
½ kupe sheqer
½ lugë çaji kripë
¾ kupe vaj ulliri
Për mbushjen:
16 gr djathë tofu i butë (djathë soje)
3 lugë gjelle lëkurë portokalli
1 kupë lëng portokalli i freskët
1/3 kupe sheqer
½ kupe niseshte misri
1 lugë çaji shafran Indie pluhur
Parangrohni furrën në 180 gradë Celsius. Merrni një tepsi dhe shtroni në të letër furre të cilën duhet ta spërkasni me vaj.
Përgatisni bazën:
Në një tas bashkoni miellin, sheqerin dhe kripën.
Me një pirun përzieni vajin e ullirit me këtë masë derisa të miksohen mirë.
Më pas hidheni këtë masë brumi tek tepsia që përgatitët. Bëni disa vija me pirun në sipërfaqe dhe piqeni për 40-45 minuta derisa të marrë ngjyrë të artë.
Lëreni të ftohet. Ndërsa ftohet përgatisni mbushjen. Ndërkohë furrën lëreni të ndezur në 150 gradë.
Përgatitja e mbushjes:
Në një procesor ushqimesh përzieni djathin tofu, lëkurën e portokallit, lëngun e portokallit, sheqerin dhe përziejini.
Në një tas të vogël përzieni niseshtenë e misrit dhe shafranin; shtojini në procesor ushqimesh dhe miksojini.
Hidheni këtë kem mbi bazën e përgatitur dhe piqeni për 30-40 minuta.
Lëreni të ftohet të paktën një orë ose gjithë natën para se ta shërbeni.
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Lini një koment