Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
I keni parasysh ato mëngjeset e ditëve pushim kur dikush nga familja zgjohet herët dhe përgatit pancakes për të gjithë? Po ua risjellim atë ndjesi përmes recetës së pancakes me kakao. Me pak kanellë ose vanilje u jepni një aromë shumë të mirë, kurse me pak mjaltë ose shurup panje, i bëni akoma më të shijshme.
Shkrini gjalpin në zjarr të ulët, pastaj lëreni të vaket. Ndani të bardhat nga të verdhat në një në një enë dhe të verdhat bashkojini me gjalpin, përziejini shpejt dhe shtoni edhe qumështin në temperaturën e ambientit, më pas miellin së bashku me majanë.
Shtoni edhe kakaon pluhur përmes sitës, përziejini me rrahëse vezësh dhe krijoni një masë homogjene. Përmes mikserit elektrik, rrihni të bardhat e vezëve duke u shtuar sheqerin pak nga pak. Punojini derisa të përftoni një përbërje të bardhë dhe shkumoze.
Hidhni një lugë nga prierja e vezëve tek përzierja me kakao dhe përziejeni me kujdes, më pas hidhni pjesën e mbetur e të bardhave të vezëve dhe përziejini me kujdes me lëvizje nga poshtë-lart.
Vendosni një tigan krepash të nxehet dhe lyejeni me pak gjalpë në sipërfaqe. Hidhni në qendër të tiganit një garuzhde nga brumi. Nuk është nevoja ta përhpni në gjithë diametrin e tiganit.
Kur të fillojnë të dalin flluska në sipërfaqe, kthejini pancakes nga ana tjetër. Vazhdoni kështu me radhë me të gjitha pancakes. Në fund shërbejini me mjaltë ose shurup panje.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment