Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Receta marrë nga blogu i dietologes së njohur Blerina Bombaj
Rrihni vezët me sheqerin dhe vajin e ullirit.
Shtoni qumështin, vaniljen dhe pluhurin e pjekjes. I përzieni mirë.
Shtoni miellin dhe kakaon. E fusni në furrë për 30 minuta në temperaturë 180 gradë.
Për mbushjen, në një mikser përzieni 5 lugë reçel kumbulle, 5 lugë kos dhe 8 lugë gjizë pa kripë.
E shtroni mbushjen me kujdes pasi e keni ndarë kekun në dy pjesë. I bashkoni të dy pjesët si në foto.
Në fund vendosini si fruta të prera në kubikë, mango, luleshtrydhe dhe kivi.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment