Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Në një tigan me vaj ulliri skuqni qepën. Shtoni kripë, piper. I përzieni mirë dhe shtoni patatet.
Vazhdoni t’i trazoni edhe për 5 minuta të tjera. E ndani masën në dy pjesë në tigan dhe mundohuni t’i jepni secilës një formë të rregullt rrumbullake.
E skuqni mirë nga të dyja anët. Hiqeni nga zjarri dhe e lini mënjanë.
Ndërkohë në një tigan tjetër skuqni spinaqin.
Përgatisni në një blender salcën duke kombinuar të verdhën e vezës, lëngun e limonit, gjalpin dhe kripën. I trazoni së bashku për pak sekonda.
Merrni një pjatë dhe shërbeni masën me patate dhe qepë që përgatitët më parë. Sipër vendosni pak spinaq dhe në fund një vezë poshe.
Shtoni salcën që përgatitët dhe në fund mund t’i shtoni pak majdanoz të freskët. Ju bëftë mirë!
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment