Si të dallojmë mjaltin e vërtetë nga ai fals me tre teste të thjeshta
Vështirë që të mos gjesh në dollapin e kuzhinës një kavanoz mjaltë. Por a jeni të sigurtë që ai është 100% natyral?
Sot këtu në Neps.al do ju tregojmë tre teste të thjeshta të cilat mund t’i provoni edhe ju nga shtëpia për tu bindur sa origjinal është mjalti për të cilin keni shpenzuar jo pak para.
Testi me gishtin e madh
Merrni pak mjaltë dhe vendoseni tek gishti i madh i dorës.
Nëse mjalti shpërhapet nuk është origjinal.
Nëse qendron i ngurtë aty, fiks ku e vendosët do të thotë që mjalti ka një cilësi të lartë.
Testi me ujë
Mbushni një gotë me ujë. Shtoni në të një lugë gjelle mjaltë.
Mjalti i rremë do të shpërhapet në të gjithë gotë.
Mjalti i vërtetë do të qendrojë i ngurtë në qendër të gotës.
Prova e flakës për të njohur mjaltin e pastër
Merrni disa shkopinj të thatë. I lyeni me mjaltë. Provoni t’i ndizni me një çakmak.
Nëse mjalti është i pastër, shkopi do të marrë flakë me lehtësi.
Mjalti i rremë mban ujë, lagështirë dhe nuk do të ndizet./neps.al
Mbrëmjet me miq të shumtë në shtëpi janë gjithnjë një kënaqësi e madhe falë argëtimit e kujtimeve që mbeten, veçanërisht kur ka humor e biseda të këndshme. Por organizimi i saj mund të kthehet në një mundim të jashtëzakonshëm...
Për të përgatitur bazën, përzieni 50 g miell me 50 g ujë të vakët në një kavanoz ose, akoma më mirë, një enë plastike. Sigurohuni që i gjithë mielli të jetë përfshirë dhe lëreni gjysmë të pambuluar në temperaturën...
Të kanë tepruar dy feta picë nga një natë më parë dhe po gëzon sepse sapo kuptove që e ke mëngjesin gati. Ajo që duhet është vetëm t’i ngohësh shpejt e shpejt… po si? Në mikrovalë brumi bëhet si...
Lini një koment