Tavë Me Qumësht
Përgatitja Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë.
Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Vendosni pulën të ziejë në ujë me kripë, gati për gjysmë ore. Ndërkohë në një tenxhere me gjalpë skuqni qepën e grirë imët. Shtoni jufkat e blera dhe i përzieni mirë për 5 minuta.
Pas kësaj i kaloni jufkat në një tavë, vendosni pulën e plotë sipër ose ndajeni në copa të vogla.
Shtoni lëngun që morët nga zierja e pulës. Vendosni edhe disa copa të vogla gjalpi.
E fusni në furrë tavën për 20 minuta, në temperaturë 180 gradë. Ju bëftë mirë!
Përgatitja Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë.
Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta.
Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë.
Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit.
Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment