Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tenxhere me vaj ulliri skuqni hudhrat, xhinxherin, qepët e njoma.
I trazoni mirë dhe shtoni rigonin, majdanoz, piperin e kuq dhe shafranin. Pas rreth 5 minutash shtoni brokolin e copëtuar në copa të vogla.
Shtoni lëngun e pulës dhe e lini të ziejë për 10 minuta në temperaturë të ulët.
Shtoni spinaqin, pasi e keni larë mirë më parë. Spinaqin shtojeni gradualisht derisa të ulet volumi dhe të zbuten gjethet.
Kalojeni supën në blender dhe shtoni tulin e avokados, lëngun e limonit, kripë,
E përzieni për disa sekonda dhe e shërbeni të ngrohtë. Sipër i shtoni pak majdanoz dhe farat e lulediellit.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment