Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Të këndshme në pamje dhe akoma më shumë në shije, raviolit e mbushura me reçel janë ëmbëlsira perfekte për një vakt zemre ose për t’u konsumuar pas një vakti kryesor. Krokante, me sheqer pluhur dhe të mbushura me reçel luleshtrydhesh (ose në bazë të preferencave tuaja), janë një ndër ëmbëlsirat më interesante që mund të përgatisni në shtëpi.
Sitni miellin dhe aromatizojeni me lëkurën e grirë të limonit, krijoni një formë vullkani dhe në qendër hidhni vezët të cilat i keni rrahur më parë dhe sheqerin e shkrirë në 75 ml ujë. Punoni brumin me këta përbërës dhe më pas shtoni gjalpin e zbutur dhe të prerë në copëza si flokë bore.
Punoni brumin derisa të jetë homogjenizuar, vendoseni në një qese kuzhine dhe lëreni të pushojë për 30 minuta. Më pas, me anë të një petëzi hapni një petë të hollë dhe krijoni katrorë 8-10 cm.
Me një furrcë ose lugë vendosni një shtresë reçel mbi katrorët duke i lënë anët të lira; mbulojini me gjysmat e tjera duke i mbullur anët dhe priti nraviolit me formën e tyre ose një prerëse picash.
Skuqini në vaj të nxehtë derisa të marrin ngjyrë të artë, spërkatini me sheqer pluhur dhe servirini.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment