Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Të eksperimentosh në kuzhinë të jep mundësinë e përgatitjes së pjatave të shijshme, ndonjëherë të pazakonta për sa i përket kombinimit të përbërësve. Për shembull, keni guxuar ndonjëherë të bëni një tortë me çokollatë pa përdorur miell? Kjo është një tortë e përshtatshme për të gjithë sepse është pa gluten dhe mund të konsumohet edhe nga personat me intoleranca ushqimore.
Shkrini çokollatën fondente në banjëmari dhe lëreni të vaket.
Zbusni gjalpin në temperaturën e ambientit dhe hidheni në një enë. Përmes një rrahëse vezësh, bashkojeni me sheqerin derisa të përftoni një masë kremoze.
Shtoni vezët dalëngadalë derisa të integrohen mirë tek masa, sitni kakaon dhe shtojani përziejres.
Ndizni furrën në 180 gradë Celsius. Lyeni një tepsi me diametër 20 cm me gjalpë. Shpërndajeni masën në mënyrë uniforme në tepsi.
Piqeni në furrë për 20 minuta.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment