Sapo të mësoni si të bëni vetë ekstraktin e vaniljes, nuk do ta blini më kurrë në dyqan. Kjo është një recetë e thjeshtë që kërkon vetëm dy përbërës.
Nje ekstrakt i mirë vaniljeje, mund ta çojë shijen e pjatave tuaja në në një nivel tjetër. Alkooli që rekomandohet të përdoret në këtë rast është vodka, pasi ka një shije neutrale dhe nuk zbeh aromën e kanellës.
Përbërësit:
3 shkopinj vaniljeje
1 gotë vodka
Përgatitja:
Prisni përgjysmë shkopinjtë e vaniljes.
Vendosini ato në një shishe të mbyllur. Brenda shtoni dhe vodkën, derisa shkopinjtë të jetë zhytur tërësisht në të.
Mbylleni shishen dhe ruajeni në një vend të errët për të paktën 6 javë.
Pas 6 javësh mund të filloni të përdorni ekstraktin e vaniljes, duke e tundur shishen para përdorimit./neps.al
Zbuloni origjinat e ngatërruara të pjatave gjatë shekujve dhe kontinenteve. Gjurmimi i origjinës së ushqimit është një çështje komplekse dhe shpesh e debatueshme. Për shembull, ndërsa disa pretendojnë se bageli i parë është bërë në Krakov, Poloni, në vitin...
Ngrohni 2 lugë gjelle vaj në një tigan mbi nxehtësinë mesatare dhe skuqni qepën butësisht për 10-12 minuta. Shtoni hudhrat dhe specin djegës dhe gatuajeni për 1 min. Hidhni domatet dhe sheqerin dhe i kriposni sipas shijes. Ziejini...
Ngrohni furrën në 200C. Në një sipërfaqe të lyer pak me miell, hapeni brumin në pak më të vogël se një drejtkëndësh A4. Rrëshqiteni në një tepsi, lyejeni me vezën e rrahur dhe gatuajeni për 20 minuta ose derisa...
Lini një koment