Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Ka pafundësisht shumë mënyra për t’i gatuar dhe shijuar perimet në mënyrë të shëndetshme. Sot Neps ju sjell një ndër recetat më praktike për përgatitjen e patëllxhanëve. A jeni gati?
Lani patëllxhanët dhe i prisni në feta të holla.
I marinoni me pak kripë dhe i lini të thahen për 30 minuta derisa t’i ikë tërësisht uji.
Prisni domatet në feta rrumbullake dhe ndërkohë shtypni hudhrat. Grini imët edhe djathin (grana nëse dëshironi).
Shtroni në tavë patëllxhanët, me një letër kuzhinë poshtë.
I vendosni secilës një copë domate dhe pak hudhër.
Në fund e spërkasni të gjithë tavën me vaj ulliri, kripë dhe piper.
Grini imët djathin dhe futeni tavën në furrë, për 30-35 minuta në temperaturë 170-180 gradë celsius. Shijojeni!
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment