Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Si fillim do të prisni kungulleshkat në kubikë të vegjël dhe i skuqni me pak vaj në një tigan.
Në një tenxhere shtoni dy lugë gjelle vaj, hudhrën, qepën dhe në fund orizin. Shtoni 2 gota lëng perimesh.
E lini orizin të ziejë për disa minuta, Sapo ta thithë ujin, shtojini edhe një gotë tjetër.
Shtoni karkalecat e pastruar mirë, kungujt, kripën, piperin dhe majdanozin. Në fund edhe një lugë gjelle vaj ulliri.
E lini rizoton edhe për 10 minuta të tjera në zjarr. Pas kësaj e shërbeni të ngrohtë dhe është koha për ta ngrënë. Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment