Bukë me ullinj, ja receta që aq shumë e adhuroni

500 gr miell
100 gr ullinj të grirë
300 ml ujë
1 lugë kafe rigon
3-4 lugë gjelle vaj
100-150 gr djathë të bardhë
8 gr maja të thatë
1 majë luge sheqer
1 lugë kafe kripë

1.Në një enë hedhim ujin e vakët, majanë, sheqerin dhe i trazojmë mirë.

2.Më pas shtojmë miellin dhe fillojmë ta përziejmë mirë. Shtojmë kripën dhe e punojmë mirë brumin dhe e lëmë të pushojë përreth 1 orë.

3.Pasi brumi të ketë ardhur e vendosim në tavolinën e punës ku kemi shtuar pak miell.

4.E hapim brumin e bukës dhe shpërndajmë në të djathin e bardhë duke e thërrmuar. Më pas ullinjtë dhe në fund e spërkasim sipërfaqen e bukës me rigon dhe vaj ulliri.

5.E mbledhim bukën role, e vendosim në një tavë dhe e fusim në furrën e parangrohur në temperaturën 170 gradë Celsius për 45-50 minuta.

6.Buka me ullinj është gati. Ju bëftë mirë!

Lini një koment