Fileto pule me perime të pjekura
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Sugjerojmë:
Ngroheni vajin dhe gjalpin në një tigan të madh të thellë.
Shtoni qepën dhe gatuajeni butësisht për 5 minuta derisa të zbutet.
Shtoni kërpudhat dhe hudhrën dhe gatuajeni butësisht për 2-3 minuta.
Shtoni orizin dhe mbulojeni me përzierjen e qepëve dhe kërpudha.
Hidhni pak verë dhe gatuajeni mbi një nxehtësi mesatare për rreth 3 minuta, duke e nxitur herë pas here.
Ulni nxehtësinë dhe shtoni domatet dhe 125 ml të stokut dhe gatuajeni për rreth 5 minuta derisa lëngu të absorbohet.
Shtoni sërish 125 ml lëng dhe vazhdoni të gatuani derisa të thithet.
Përsëriteni me lëngun e mbetur derisa të gjithë të absorbohen dhe orizi të zbutet.
Shtoni pak majdanoz dhe gjysmen e djathit parmixhano.
Marinojeni për shije.
Hidhni dhe spinaq mbi rizoto.
Mbulojeni dhe gatuajeni butësisht për 4-5 minuta derisa spinaqi të zbutet komplet.
Shërbejeni menjëherë me parmixhanon e mbetur.
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Ziejmë spagetit në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, skuqim pancettën dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa të jenë krokante. Hudhrën e heqim. Në një tas të veçantë, rrahim vezët dhe i...
Së pari, skuqim biftekët në vaj ulliri dhe gjalpë në zjarr të lartë për 3-4 minuta nga secila anë, derisa të marrin ngjyrë të artë. I vendosim mënjanë për të pushuar. Në të njëjtin tigan, shtojmë konjakun dhe e...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment