Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Ngroheni furrën në 350 gradë.
Vini një fletë të madhe pjekje në furrë dhe lyejeni me llak gatimi.
Në qendër vendosini feta limoni në një shtresë të barabartë.
Marinoni të dy anët e salmonit me kripë dhe piper dhe vendosni në sipër fetave të limonit.
Në një tas të vogël hidhni bashkë gjalpë, mjaltë, hudhër, trumzë dhe rigon.
Hidhini mbi salmon pastaj mbulojeni me fletën metalike salmonin.
Piqeni derisa salmoni të gatuhet, rreth 25 minuta.
Garnizojeni me majdanoz para se të shërbeni.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment