Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Përzjeni bashkë në një enë gjizën, djathin, qepën e njomë dhe limonin.
Nxehni vajin në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare.
Shtoni specat dhe skuqini 4 minuta.
Shtoni kunguj dhe qepët dhe skuqini 3 minuta.
Shtoni kripë dhe piper.
Ndërkohë shtoni dhe vezën 1 në tigan dhe shtoni ujë të ftohtë për t'i mbuluar ato.
Vërini të vlojnë mbi nxehtësinë mesatare.
Hiqeni tiganin nga nxehtësia dhe lereni të pushojë 1 deri në 2 minuta.
Transferoni vezët në një tas me ujë akull për të ndaluar gatimin.
Të bardhët e vezëve duhet të jenë të gatuar plotësisht dhe e kuqja të jetë e butë dhe e lëngshme.
Përhapeni përzierjen e gjizës në bukë.
Shtoni zarzavate në krye, duke i ndarë në mënyrë të barabartë.
Sipër shtoni dhe 1/2 vezë.
Marinoni me kripë dhe piper për shije.
Sherbejini!
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment