Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Vini një tenxhere të madhe uji në zjarr për të valuar.
Shtoni makaronat petë dhe gatuajini për 7 - 10 minuta ose deri sa të zbuten.
Pasi të zihen kullojini dhe vendosini mënjanë.
Në një tigan të madh, ngrohni vajin e perimeve mbi nxehtësinë mesatare.
Shto hudhrën dhe gatuajeni për 1-2 minuta.
Pritini lehtë vezët me një pirun.
Hidhini në tigan dhe gatuajini derisa të ngurtësohen.
Kur vezët janë gatuar, hiqini nga tigani dhe vendosini mënjanë.
Në një tas të vogël hidhni së bashku salcë soje, lëng limoni, sheqer, salcë peshku dhe piper të kuq.
Hidhni salcën në tigan me vezët e skuqura dhe shtoni makaronat.
Hidhni sipër qepët e njoma, majdanoz dhe kikirikët.
Sherbejini të ngrohta.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment