Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Marinoni mishin e pulës me kripë dhe piper.
Në një tigan të madh, ngrohni 1 lugë gjelle vaj mbi nxehtësinë mesatare dhe lereni mishin deri sa të marrë ngjyrë kafe.
Transferojeni në një tenxhere të ngadaltë.
Në të njëjtin tigan, ngrohni vajin e mbetur mbi nxehtësinë mesatare dhe skuqni qepën.
Shtoni specin jeshil, hudhër, rigon dhe qimnon dhe gatuajeni 2 minuta.
Lërini të zihen në tenxhere të ngadaltë.
Në një tas hidhni 1 filxhan fasule dhe përzjeni me përzierjen e pulës.
Gatuajeni të mbuluar në nxehtësi të ulët për disa orë.
Përzijini para se të shërbeni.
Shtoni pak djathë sipër dhe sherbejeni me perimet e lartpermendura.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment