Gjoks pule me fasule dhe spec jeshil

Ingredientët

  • 3/4 gjoks pule
  • 1/4 lugë çaji kripë
  • 1/4 lugë çaji piper
  • 2 lugë vaj ulliri
  • 1 qepë të mesme
  • 1 spec jeshil
  • 4 karafil hudhër
  • 2 lugë çaji rigon të thatë
  • 1 lugë çaji qimnon
  • 2 kanaçe fasule cannellini
  • 2-1 / 2 gota lëng pule
  • 1-1 / 2 gota djathë çedar të grirë
  • Fruta opsionale avokado me feta, domate qershi dhe majdanoz.

Udhëzimet

1

Marinoni mishin e pulës me kripë dhe piper.

2

Në një tigan të madh, ngrohni 1 lugë gjelle vaj mbi nxehtësinë mesatare dhe lereni mishin deri sa të marrë ngjyrë kafe.

3

Transferojeni në një tenxhere të ngadaltë.

4

Në të njëjtin tigan, ngrohni vajin e mbetur mbi nxehtësinë mesatare dhe skuqni qepën.

5

Shtoni specin jeshil, hudhër, rigon dhe qimnon dhe gatuajeni 2 minuta.

6

Lërini të zihen në tenxhere të ngadaltë.

7

Në një tas hidhni 1 filxhan fasule dhe përzjeni me përzierjen e pulës.

8

Gatuajeni të mbuluar në nxehtësi të ulët për disa orë.

9

Përzijini para se të shërbeni.

10

Shtoni pak djathë sipër dhe sherbejeni me perimet e lartpermendura.

Lini një koment