Kek me boronicë dhe salcë molle

Koha e përgatitjes: 20 min Koha e gatimit: 35 min

Ingredientët

  • 2 3/4 gota miell ëmbëlsirash
  • 1 1/2 lugë çaji sodë buke
  • 1/2 kripë
  • 1 1/4 gota sheqer
  • 4 lugë çaji gjalpë i pakripur
  • 3/4 gota salcë molle
  • 3/4 filxhanë dhallë me yndyrë të ulët
  • 2 gota boronica
  • 1 vezë e madhe, e rrahur
  • 2 bardha vezësh
  • 2 lugë çaji vanilje
  • Llak për pjekje

Udhëzimet

1

Ngroheni furrën në 325 °.

2

Tavën e pjekjes lyejeni me një një llak pjekje.

3

Në një tas të madh kombinoni miellin, sodë buke dhe kripë.

4

Përzijeni mirë dhe duke përdorur një mikser dore hidhni sheqerin dhe gjalpin dhe përzijini rreth 3 minuta.

5

Shtoni vezët dhe tundini fort deri sa të formohet një masë.

6

Shtoni dhallë, vanilje dhe salcë molle deri sa të formohet një masë.

7

Shtoni përbërësit e lagësht në përzierjen e miellit dhe përzijini fort.

8

Butësisht shtoni boronicat.

9

Vendoseni brumin në tavën e përgatitur dhe piqeni kekun derisa një kruajtëse dhëmbësh të dalë e pastër, rreth 30-32 minuta.

10

Shërbejeni në temepraturën e dhomës.

Lini një koment