Brusketa me domate, hudhër dhe borzilok

Ingredientët

  • 6-7 domate të vogla të pjekura
  • 2 karafil hudhër
  • 1/4 qepë e vogël e kuqe
  • 1 lugë çaji vaj ulliri ekstra të virgjër
  • Spraj vaj ulliri
  • 2 lugë çaji uthull balsamike
  • 6-8 gjethe të freskëta të borzilok
  • Kripë
  • Piper të zi
  • 1 bagete ose bukë franceze
  • 1-2 karafil hudhër

Udhëzimet

1

Kombinoni domate, hudhër të copëtuar, qepë të kuqe, uthull, vaj, kripë, piper dhe borzilok dhe lerini mënjanë.

2

Ndajeni bukën në feta jo shumë të trasha.

3

Vendosini në një tabaka dhe lyejini lehtë me vaj ulliri.

4

Vendoseni bukën në toster të theket pak, pa u djegur.

5

Kur buka është tharë, fshijeni çdo copë me hudhër.

6

Vendoseni bukën në një pjatë dhe lart hidhini përzierjen e domates.

7

Shërbejeni menjëherë!

Lini një koment