Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Në një tavë të sheshtë kombinoni tërshërët, bajamet, lajthitë, kanellën, farat e linit dhe arrën e moskatit dhe përzijini mirë.
Ndërkohë në një enë kombinoni 150 gram mjaltë me një lugë gjelle vaj ulliri.
I përzieni mirë dhe ia shtoni sipër tavës.
Shtoni edhe rrushin e thatë.
Vendoseni tavën në furrë për 15 minuta në temperaturë 180 gradë.
Pasi të jetë gati, sipas dëshirës mund ta ruani masën në një kavanoz dhe ta konsumoni sa herë që dëshironi me një tas të vogël me qumësht.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment