Salmon i gatuar me verë të bardhë dhe limon

Ingredientët

  • 4 fileto salmon
  • Kripë
  • Piper i zi
  • 2 lugë çaji vaj ulliri
  • 1/4 filxhan verë e bardhë
  • Lëng i 1 limoni
  • 2 karafil hudher
  • Spec i kuq
  • 2 lugë çaji gjalpë
  • 1 limon, i prerë në raunde për servirje
  • Kopër e copëtuar për garniturë

Udhëzimet

1

Në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare, vini vajin të nxehet.

2

Kur vaji është i nxehtë, shtoni salmon me lëkurë dhe shtoni kripë dhe piper.

3

Gatuajeni salmonin deri sa të marrë ngjyrë të artë, rreth 6 minuta.

4

Shtoni verë, lëng limoni, hudhra, dhe piper të kuq.

5

Vërini të zihen dhe gatuajeni salmonin duke e përzierë herë pas here me një lugë.

6

Kur salmoni është i errët, hiqeni nga tigani.

7

Shtoni gjalpë dhe lëng limoni në tigan dhe përzijeni për të kombinuar me salcë.

8

Lereni të zihet deri sa salca të trashet pak, 2 minuta.

9

Shërbejeni salmonin duke e spërkatur sipër me salcën në tigan dhe me feta të freskëta limoni dhe kopër.

Lini një koment