Tost francez me bajame dhe manaferra

Ingredientët

  • 6 vezë të mëdha
  • 2 filxhanë qumësht
  • 1 filxhan krem
  • 1/2 filxhan kafe sheqer
  • 1 lugë çaji kanellë
  • 1 lugë çaji ekstrakt vanilje
  • 1/2 lugë çaji kripë
  • 1 copë bukë të bardhë
  • 1/4 filxhan bajame me feta
  • Sheqer pluhur, për servirje
  • Manaferra të freskëta, për servirje

Udhëzimet

1

Në një tas të madh, futni vezët, qumështin, kremin, sheqerin, kanellën, vaniljen dhe kripën.

2

Lyeni fetat e bukës në përzierjen e vezëve pastaj i rregulloni ato në një tigan pjekje.

3

Hidhni përzierjen shtesë të vezëve mbi bukë.

4

Mbulojeni dhe ftoheni, 2 orë.

5

Hidhni bajamet mbi tostin francez dhe piqini në furrë në 375 ° derisa majat e bukës kanë marrë ngjyrë të artë, rreth 35 minuta.

6

Shërbejini me sheqer pluhur dhe manaferra.

Lini një koment