Të gjithë kemi një ushqim apo ëmbëlsirë të preferuar, kështu edhe moderatorja Xhemi Shehu zgjedh gjithmonë bakllava kur vjen puna tek ëmbëlsirat.
Vetë Xhemi ka publikuar një foto ku i është futur me kokë pjatës të mbushur të gjithë me bakllava dhe shkruan ” Jeta e barabartë me bakllava”, mesa duket ajo e harron dietën për bakllava.

Recetën për bakllava e gjeni mëposhtë:
Ingredientët
- 1 pako me petë për bakllava afërsisht 500 gr, në temperaturë ambienti (mjaftojnë 13/15 petë) ●
- 300 gr arra të qëruara dhe të ndara në thërrime të mëdha
- 200 gr gjalpë i tretur
- Për kremin:
- 2 vezë
- 280 gr sheqer
- 100 gr gjalpë i tretur
- 300 ml pana
- 1 bustinë sodë për torta të ëmbla
- Për sherbetin:
- 400 gr ujë
- 450 gr sheqer
- 1 lugë lëng limoni
Udhëzimet
1
Përgatisim sherbetin duke përzier në një tenxhere sheqerin, ujin dhe lëngun e limonit.
2
E lëmë të ziejë me flakë të mesme për 15 minuta pasi të ketë marrë valë.
3
E lëmë mënjanë të ftohet.
5
Hapim petën e parë në tavolinë, palosim për 3 cm petën në anën më të shkurtër të saj, vëmë pak arra dhe e palosim petën sipër, vazhdojmë kështu duke e mbushur dhe duke e palosur për gjithë gjatësinë e petës, e vendosim në tavë dhe kështu vazhdojmë dhe me petët e tjera deri sa të mbushet tava.
6
I spërkasim sipër me gjalpë.
7
Tava do të piqet me dy faza
8
E pjekim në furrën e ngrohur më parë me 180°C për 15 minuta ose derisa të shohim që ka marrë ngjyrë sipër.
9
Gjatë kësaj kohe përgatisim kremin që do t’i hedhim sipër duke përzier me rrahësin e vezëve me dorë: vezët me sheqerin, panën, gjalpin dhe sodën të cilën e shtojmë me sitë.
10
Pasi të kenë kaluar 15 minuta që e kemi vënë tavën në furrë, e nxjerrim nga furra, i hedhim kremin e përgatitur sipër dhe e vëmë të piqet edhe 15/20 minuta të tjera ose derisa të shohim që kremi është mpiksur.
11
Pasi ta kemi nxjerrë nga furra e lëmë të ftohet për 10 minuta dhe më pas i hedhim sherbetin e ftohtë që kishim lënë mënjanë. E lëmë të thithë sherbetin të paktën për 3-4 orë ose deri të nesërmen.
Lini një koment