Fileto pule me perime të pjekura
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Luleshtrydhet e lara dhe të prera i vendosni në tavën ku do piqni ëmbëlsirën.
Spërkatini me sheqer të bardhë me të cilin janë bashkuar dhe farat e shkopit të vaniljes dhe shtoni bajamet e grira
Në një enë tjetër përgatisni shtresën që do vendosni sipër luleshtrydheve, duke përzier miellin me pluhurin pjekës, më pas gjalpin.
Këtë masë e thërrmojeni me duar, pasi duhet e shkrifët, derisa gjalpi të këtë krijuar me miellin një masë të ngjashme me tërshërën.
I shtoni këtij brumi të shkrifët sheqerin kaf dhe bajamet e grira në feta, duke e përzier me dorë.
Këto procedura mund ti kryeni edhe me mixer, por pa i bluar më shumë seç duhet përbërësit.
Gjithë masën e thërrmuar hidheni sipër luleshtrydheve, duke u munduar ti mbuloni të gjitha lulështydhet.
Piqeni kekun për 30 minuta në 200 gradë.
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Ziejmë spagetit në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, skuqim pancettën dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa të jenë krokante. Hudhrën e heqim. Në një tas të veçantë, rrahim vezët dhe i...
Së pari, skuqim biftekët në vaj ulliri dhe gjalpë në zjarr të lartë për 3-4 minuta nga secila anë, derisa të marrin ngjyrë të artë. I vendosim mënjanë për të pushuar. Në të njëjtin tigan, shtojmë konjakun dhe e...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment