Përgatitja e filetos
Skuqim fileton e viçit në një tigan me gjalpë në zjarr të lartë për 1-2 minuta nga secila anë, derisa të marrë një kore të artë. E heqim dhe e lyejmë menjëherë me mustardën Dijon. E lëmë të ftohet.
Përgatitja e përzierjes me kërpudha (duxelles)
Në të njëjtin tigan, shtojmë kërpudhat, qepën dhe trumzën. I gatuajmë derisa të avullojë i gjithë lëngu. E lëmë të ftohet.
Mbështjellja me proshutë dhe kërpudha
Vendosim një shtresë të hollë me proshutën parma mbi një letër plastike. Sipër saj shtrojmë përzierjen e kërpudhave. Vendosim fileton në mes dhe, me ndihmën e letrës plastike, e mbështjellim mirë. E fusim në frigorifer për 20 minuta.
Mbështjellja me brumë sfoglia
Hapim brumin sfoglia dhe vendosim fileton e mbështjellë në mes. E mbështjellim me kujdes brumin, duke e vulosur mirë skajet. Sipërfaqen e lyejmë me vezën e rrahur dhe bëjmë disa prerje të vogla për dekorim.
Pjekja
E pjekim në furrë të parangrohur në 200°C për 30-35 minuta, derisa brumi të marrë ngjyrë të artë. Për një fileto medium-rare, temperatura e brendshme duhet të arrijë 55-60°C.
Shërbimi
E lëmë të pushojë për 10 minuta para se ta presim në feta.
Shoqërohet me: Pure patatesh, perime të pjekura dhe një salcë me verë të kuqe. Kjo pjatë klasike dhe elegante është perfekte për një darkë festive.
Një recetë shumë ushqyese për fëmijët 4-5 vjeç: pa sheqer të shtuar, të pasura me fibra, antioksidantë dhe shije që i pëlqen edhe mëngjesit më kapriçioz. Udhëzime: 1. Piqni pataten e ëmbël derisa të zbutet (në furrë për rreth...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Komento