Ravioli me ricotta dhe spinaq

Veshtiresia
Mesatare
Koha gatimit
60 minuta
Sugjerohet për:
4 persona
Kalori:
450 kcal për porcion
Brumë ravioli (ose ravioli të gatshme)
Ricotta (250 g)
Spinaq i freskët (200 g)
Djathë parmixhan i grirë (50 g)
Hudhër (1 thelb)
Gjalpë (50 g)
Kripë dhe piper sipas shijes
Rigon i freskët për dekorim

Skuqim spinaqin dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa spinaqi të zbutet. E heqim nga zjarri dhe e përziejmë me ricottën dhe djathin parmixhan, duke shtuar kripë dhe piper sipas shijes. Vendosim një lugë nga kjo mbushje në mes të brumit për ravioli dhe i mbyllim mirë.

Ziejmë raviolit në ujë me kripë për rreth 3-4 minuta ose derisa të ngrihen në sipërfaqe. Ndërkohë, shkrimë gjalpin në një tigan dhe i kalojmë raviolit e ziera për disa sekonda në tigan. Shërbejmë me rigon të freskët për dekorim.

Shoqërohet me: Sallatë jeshile dhe një gotë verë të bardhë. Konsumohet si pjatë kryesore për një drekë të lehtë.

Komento