Ziejmë spagetit në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, skuqim pancettën dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa të jenë krokante. Hudhrën e heqim.
Në një tas të veçantë, rrahim vezët dhe i përziejmë me djathin parmixhan dhe piper të zi. Kur spagetit janë gati, i kullojmë dhe i shtojmë në tiganin me pancetta, duke e përzier mirë. Hiqni tiganin nga zjarri dhe shtoni përzierjen me vezë dhe djathë, duke përzier shpejt për të krijuar një salcë të butë dhe kremoze.
Shoqërohet me: Sallatë jeshile dhe një gotë verë të bardhë. Konsumohet si drekë ose darkë.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Komento