Në një tigan të madh skuqim qepën dhe hudhrën me vaj ulliri derisa të zbuten. Shtojmë copat e mishit të viçit dhe i skuqim derisa të marrin një ngjyrë të artë. Më pas, shtojmë domatet e grira, specin e kuq dhe erëzat. Lëmë të ziejë për rreth 30 minuta në zjarr të ulët, derisa mishi të zbutet.
Pasi mishi është gatuar, e hedhim në një tavë të madhe balte, shtojmë djathin e bardhë të thërrmuar mbi të dhe e fusim në furrë të parangrohur në 180°C. E lëmë të piqet për rreth 30-40 minuta derisa djathi të marrë një ngjyrë të artë dhe të shkrijë plotësisht.
Shoqërohet me: Bukë të freskët dhe sallatë të gjelbër. Konsumohet si drekë ose darkë tradicionale.
Një recetë shumë ushqyese për fëmijët 4-5 vjeç: pa sheqer të shtuar, të pasura me fibra, antioksidantë dhe shije që i pëlqen edhe mëngjesit më kapriçioz. Udhëzime: 1. Piqni pataten e ëmbël derisa të zbutet (në furrë për rreth...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Komento