Tavë dheu me mish viçi dhe djathë

Veshtiresia
Mesatare
Koha gatimit
90 minuta
Sugjerohet për:
5 persona
Kalori:
500 kcal për porcion
Mish viçi (500 g, copa të vogla)
Qepë (2 të mëdha)
Hudhër (3 thelpinj)
Domate të grira (300 g)
Djathë i bardhë (200 g)
Vaj ulliri
Speca të kuq (1)
Kripë dhe piper sipas shijes
Gjethe dafine
Erëza (rigon dhe borzilok)

Përgatitja

Në një tigan të madh skuqim qepën dhe hudhrën me vaj ulliri derisa të zbuten. Shtojmë copat e mishit të viçit dhe i skuqim derisa të marrin një ngjyrë të artë. Më pas, shtojmë domatet e grira, specin e kuq dhe erëzat. Lëmë të ziejë për rreth 30 minuta në zjarr të ulët, derisa mishi të zbutet.

Pasi mishi është gatuar, e hedhim në një tavë të madhe balte, shtojmë djathin e bardhë të thërrmuar mbi të dhe e fusim në furrë të parangrohur në 180°C. E lëmë të piqet për rreth 30-40 minuta derisa djathi të marrë një ngjyrë të artë dhe të shkrijë plotësisht.

Shoqërohet me: Bukë të freskët dhe sallatë të gjelbër. Konsumohet si drekë ose darkë tradicionale.

Komento