Spageti me sardele dhe hudhër

Koha e përgatitjes: 10 min Koha e gatimit: 25 min

Ingredientët

  • 6 karafil hudhër
  • 1/4 filxhan vaj ulliri
  • 1 1/2 filxhan thërrime buke
  • 1/4 lugë çaji piper i kuq
  • Kripë
  • 1 pako spageti
  • 1 lugë çaji gjalpë
  • 3 fileto sardele të mbushura me vaj
  • Lëng dhe lëkurë limoni
  • 1/3 filxhan djathë parmixhano
  • 1/3 filxhan majdanoz i freskët

Udhëzimet

1

Grini 3 karafil hudhre në copa të imëta.

2

Në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare, ngrohni 3 lugë çaji vaj ulliri.

3

Shtoni thërrimet e bukës, hudhër të grirë, piperin e kuq dhe kripë.

4

Gatuajeni deri sa thërrimet e bukës marrin ngjyrë të artë, rreth 3 minuta.

5

Hiqeni bukën nga tigani dhe vendoseni në një pjatë të veshur me peshqir dhe fshijeni tiganin.

6

Grini hollë dhe thelpinjtë e mbetur të hudhrës.

7

Vendosni një tenxhere të madhe me ujë të kripur mbi nxehtësi të lartë.

8

Hidhni spagetin të zihet sipas udhëzimeve të paketimit, duke rezervuar së paku 1 filxhan ujë nga pastat.

9

Ndërkohë, tërhiqni tiganin në mes të nxehtësisë dhe shtoni 1 lugë gjelle nga vaji i ullirit dhe gjalpi.

10

Kur gjalpi është shkrirë, shtoni hudhrën dhe sardelet.

11

Gatuajeni deri sa hudhra ka lëshuar aromë, rreth 2 minuta.

12

Shtoni makaronat në tigan dhe hidhni brenda lëng limoni dhe djathë parmixhano.

13

Shtoni ujin e pastave për të trashur salcën sipas nevojës.

14

Shtoni majdanoz dhe 3/4 e thërrimeve të bukës.

15

Sherbejini makaronat me thërrimet e mbetura të bukës.

Lini një koment