Mish pule i gatuar me verë dhe erëza

Koha e përgatitjes: 10 min Koha e gatimit: 20 min

Ingredientët

  • 1/4 filxhan miell
  • 1/2 lugë çaji kripë
  • 1/4 lugë çaji piper i zi
  • 1/2 lugë çaji rigon
  • 4 gjysma gjoks pule
  • 4 lugë gjelle gjalpë
  • 4 lugë vaj ulliri
  • 1 filxhan kërpudha, të ndara në feta
  • 1/2 filxhan verë
  • 1/4 filxhan sheri

Udhëzimet

1

Në një pjatë ose enë të cekët, përzieni së bashku miellin, kripën, piperin dhe rigonin.

2

Hidhni copat e mishit në përzierjen e miellit.

3

Në një tigan të madh, shkrijeni gjalpin në vaj mbi nxehtësinë mesatare.

4

Lereni mishin të skuqet deri sa të marrë ngjyrë kafe të lehtë dhe shtoni kërpudhat sipër.

5

Hidhni verën dhe sheri.

6

Mbuloni tiganin dhe ziejeni mishin për 10 minuta.

Lini një koment