Fileto pule me perime të pjekura
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Sugjerojmë:
Priteni pjeshkën në feta të holla.
Pritni bishtajat në copa dhe domatet qershi në gjysmë.
Vendoseni gjoksin e pulës në një qese plastike dhe marinojeni me një çekiç mishi.
Në një tas të madh, kombinoni miellin me kripë dhe piper.
Në një tigan të madh, ngrohni vaj ulliri mbi një nxehtësi mesatare.
Pasi të nxehet, shtoni fetat e pjeshkës dhe gatuajini për 3-5 minuta në çdo anë dhe transferojini në një pjatë.
Shtoni pulën në miell dhe lyejeni nga të dyja anët.
Kthejeni tiganin në nxehtësi mesatare me vaj ulliri.
Pasi të nxehet, shtoni mishin e pulës dhe gatuajeni për 3-4 minuta në çdo anë ose deri sa të marrë ngjyrë kafe të artë.
Transferimi në një pjatë për të pushuar.
Kthejeni tiganin në një nxehtësi të mesme me pak vaj ulliri.
Shtoni bishtajat dhe bajamet dhe gatuajini për 3 minuta ose derisa të zbutën dhe lerini menjane.
Ndërsa bishtajat po gatuhen, kombinoni uthull balsamike, mjaltë dhe vaj ulliri në një tas të madh me një majë kripë dhe piper.
Shtoni në sallatë domatet qershi, bishtajat, bajamet, 1/2 pjeshkë dhe përziejeni.
Shtoni fetat e mishit të pulës dhe sherbejeni.
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Ziejmë spagetit në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, skuqim pancettën dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa të jenë krokante. Hudhrën e heqim. Në një tas të veçantë, rrahim vezët dhe i...
Së pari, skuqim biftekët në vaj ulliri dhe gjalpë në zjarr të lartë për 3-4 minuta nga secila anë, derisa të marrin ngjyrë të artë. I vendosim mënjanë për të pushuar. Në të njëjtin tigan, shtojmë konjakun dhe e...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment