Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Në një tenxhere të madhe mbi nxehtësinë e mesme gatuani proshutën në yndyrën e saj derisa të freskët (8-10 min).
Hiqni me një lugë nga tigani në një pjatë të veshur me peshqir.
Lini 3 lugë çaji vaj në tenxhere dhe shtoni qepët e copëtuara dhe selinonë dhe gatuajeni 4 minuta ose derisa të zbuten, duke e nxitur herë pas here, pastaj shtoni 2 karafil hudhër.
Shtoni patate të ëmbël të prerë në feta, 1/2 lugë gjethe trumze dhe 2 lugë kripë.
Sipër shtoni 4 gota supë pule, mbuloni pjesërisht dhe zieni 20 minuta ose derisa patatet e ëmbla të shpohen lehtë me pirun.
Lëreni të zihet dhe hidheni supen në blender të bëhet pure.
Kthejeni supën në tenxhere dhe shtoni 1 filxhan qumësht kokosi dhe kripë e piper për shije nëse dëshironi.
Shërbejeni të ngrohtë me proshutën e skuqur dhe dekorojeni me majdanoz të copëtuar.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment