Në tryezën e Era Istrefit: Si të gatuani ushqimin e preferuar të këngëtares
Ushqimet janë dashuria më e madhe , pa të cilën askush nuk jeton dot. Dhe veç kësaj të gjithë kanë një ushqim të preferuar pas të cilit “vdesin” sa herë e kanë në tavolinë. Edhe këngëtarja e famshme shqiptare Era Istrefi ka zbuluar ushqimin e preferuar pa të cilin nuk jeton dot dhe janë pikërisht rizotot me fruta deti.
Ky gatim i shijshëm tradicional përgatitet shumë thjeshtë dhe recetën e gjeni mëposhtë:
Ingredientët
400 gr oriz
100 gr oktapod
100 gr kallamar ose sepie
4 karkaleca
1 kokërr qepë
1 filxhan verë e bardhë
Vaj ulliri
Kopër
Kripë
Piper
Udhëzimet
1
Pastrojmë dhe ziejmë karkalecat, oktapodët dhe kallamarët.
2
Pasi janë zier i presim më copa.
3
Në një tenxhere vendosim vaj ulliri, kopër dhe qepë dhe i skuqim, i shuajmë me verë të bardhë dhe më pas shtojmë pak nga lëngu që kemi zier frutat e detit.
4
Pasi ka marrë valë orizi shtojmë frutat e detit dhe hedhim pak kripë.
Mbrëmjet me miq të shumtë në shtëpi janë gjithnjë një kënaqësi e madhe falë argëtimit e kujtimeve që mbeten, veçanërisht kur ka humor e biseda të këndshme. Por organizimi i saj mund të kthehet në një mundim të jashtëzakonshëm...
Për të përgatitur bazën, përzieni 50 g miell me 50 g ujë të vakët në një kavanoz ose, akoma më mirë, një enë plastike. Sigurohuni që i gjithë mielli të jetë përfshirë dhe lëreni gjysmë të pambuluar në temperaturën...
Të kanë tepruar dy feta picë nga një natë më parë dhe po gëzon sepse sapo kuptove që e ke mëngjesin gati. Ajo që duhet është vetëm t’i ngohësh shpejt e shpejt… po si? Në mikrovalë brumi bëhet si...
Lini një koment