Mish derri i gatuar me lëng portokalli, qumësht dhe erëza

Koha e përgatitjes: 20 min Koha e gatimit: 2 orë e 10 min

Ingredientët

  • Mish shpatulle derri, e prerë në copa të mëdha
  • 1 lugë gjelle piper i zi
  • 1 lugë gjelle kripë
  • 2 lugë vaj vegjetal
  • 2 gjethe dafine
  • 2 lugë çaji qimnon
  • 1 lugë çaji rigon
  • 1/4 lugë çaji piper i kuq
  • 1 portokall
  • 2 gota qumësht

Udhëzimet

1

Marinoni mishin e derrit me piper dhe kripë.

2

Nxehni vaji në një tenxhere mbi nxehtësi të lartë dhe hidhni mishin e derrit të gatuhet nga të dyja anët për rreth 5 minuta.

3

Shtoni në tigan edhe gjethet e dafinës,qimnon, rigon dhe piper piper të kuq.

4

Shtoni lëng portokalli dhe qumësht.

5

Lëreni të vlojë mbi nxehtësi të lartë dhe ngadalë uleni ngrohjen.

6

Zijeni për rreth 2 orë deri sa mishi të zbutet.

7

Ngroheni furrën në 230 gradë C.

8

Hiqeni mishin e derrit nga lëngu.

9

Merrni yndyrnat e tenxheres dhe lyeni një tavë pjekje.

10

Transferoni copat e mishit të derrit në tavën e pjekjes.

11

Hidhni rreth 2 lugë gjelle të yndyrës mbi mishin.

12

Marinojeni me kripë nëse është e nevojshme.

13

Piqini në furrë të nxehur derisa mishi i derrit është thekur, rreth 15 minuta.

Lini një koment