Supë e përgatitur me proshutë dhe patate

Koha e përgatitjes: 20 min Koha e gatimit: 25 min

Ingredientët

  • 3 1/2 filxhan patate
  • 1/3 filxhan selino
  • 1/3 filxhan qepë të copëtuar imët
  • 3/4 filxhan proshutë
  • 3 e 1/4 gota ujë
  • 2 lugë gjelle koncentrat pule
  • 1/2 lugë çaji kripë,
  • 1 lugë çaji piper i bardhë ose i zi
  • 5 lugë gjelle gjalpë
  • 5 lugë miell
  • 2 gota qumësht

Udhëzimet

1

Bashkoni patate, selino, qepë, proshutë dhe ujë në një tigan.

2

Vereni në zjarr në ngrohje mesatare dhe lërini të skuqen deri sa patatet të jenë zbutur rreth 10-15 minuta.

3

Shtoni koncentrat pule, kripë dhe piper.

4

Në një tigan të veçantë, shkrini gjalpin në ngrohje mesatare.

5

Shtoni pak miell dhe gatuajeni duke e nxitur vazhdimisht deri sa të trashet, rreth 1 minutë.

6

Ngadalë shtoni qumështin dhe përzijeni duke mos e lejuar të formohen gunga.

7

Lereni të zihet në ngrohje mesatare deri në 4-5 minuta.

8

Hidheni përzierjen e qumështit në supë dhe lëreni supën të zihet për pak.

9

Shërbejeni menjëherë.

Lini një koment