Kush do Pasta Carbonara?
Ziejmë spagetit në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, skuqim pancettën dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa të jenë krokante. Hudhrën e heqim. Në një tas të veçantë, rrahim vezët dhe i...
Sugjerojmë:
Këto panine janë fare të thjeshta për tu përgatitur dhe përveç shijes janë edhe të shëndetshme, një mënyrë e mirë për ti bërë fëmijët të konsumojnë spinaqin në mënyrë indirekte.
– Spinaqin e fteskët bashkë me qumështin i kalojmë në mikser që të bëhet masë e lëngshme.
– Masën e përftuar me spinaq bashkë me vezën dhe vajin i shtojmë tek mielli të cilin e kemi përzier me majë birre pluhur dhe sheqer, në fund shtojmë edhe kripën.
– E përziejmë të gjithë masën derisa të përftojmë një brumë më të butë se i byrekut.
– E lemë brumin të qëndrojë derisa të trefishojë volumin për rreth 3 orë.
– E ndajmë brumin në pjesë më të vogla të cilat i hapim me dorë në sipërfaqe të lyer me vaj dhe i mbushim me djathë, i mbledhim në formë topi të vogël dhe i lemë të qëndrojë 30 minuta.
– I pjekim në 180 gradë në furrë të parangrohur për 25 minuta.
Ziejmë spagetit në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, skuqim pancettën dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa të jenë krokante. Hudhrën e heqim. Në një tas të veçantë, rrahim vezët dhe i...
Së pari, skuqim biftekët në vaj ulliri dhe gjalpë në zjarr të lartë për 3-4 minuta nga secila anë, derisa të marrin ngjyrë të artë. I vendosim mënjanë për të pushuar. Në të njëjtin tigan, shtojmë konjakun dhe e...
Në një tenxhere, shkrijmë gjalpin dhe skuqim qepën dhe hudhrën derisa të zbuten. Shtojmë miellin dhe e përziejmë për disa minuta derisa të marrë ngjyrë të lehtë kafe. Gradualisht shtojmë lëngun e perimeve dhe e përziejmë derisa të trashet....
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento