1 kungull i butë mesatar, i qëruar dhe i grirë (rreth 4 kupa);
1 qepë e mesme, e prerë në feta;
1 lugë gjelle vaj ulliri;
1/2 lugë çaji kripë;
2 gota oriz kaf i gatuar plotësisht;
1/2 filxhani me lëng nga koncetrati i përdorur (supe ose perimesh);
Djathë parmixhano (opsional)
Rizoto me kungull të verdhë është një pjatë e ëmbël dhe e pasur me vitamina A dhe C (si dhe fibra), kështu që është një ushqim që fëmijët e vegjël kanë tendencë ta shijojnë.
Ngrohni furrën në 190 gradë Celcius dhe në një tavë, vendosni një fletë metalike.
Përhapni kungullin dhe qepën në tigan, hidhni vaj, spërkateni me kripë dhe vendoseni në furrë 25-30 minuta ose derisa të jetë shumë i butë ose deri sa piruni të futet me lehtësi në to. Lëreni të ftohet pak.
Hidhni kungullin dhe qepët në një procesor ushqimi që bën pure, duke shtuar edhe lëngun e pulës për të bërë një përbërje kremoze , jo shumë të trashë.
Ngroheni orizin. Përzijeni sasinë e kungullit me orizin e zier më parë dhe shtoni kripë nëse e shikoni që është e nevojshme.
Sipër mund t’i hidhni pak djathë parmixhan, nëse doni për ta shërbyer.
Peshku është shumë i rëndësishëm për dietën e vogëlushit tuaj sepse është i pasur me omega 3, një yndyrë që ndihmon në zhvillimin e trurit. Për këtë arsye është e rëndësishme të gjeni mënyrën më të mirë për t’ja...
1. Valoni në një tenxhere të vogël ujin. 2. Hidhni miellin e orizit duke e trazuar ngadalë dhe vazhdimisht, që të mos formojë kokrriza. 3. Uleni nxehtësinë dhe trazoni lehtë për 10 minuta, derisa të kthehet në masë të trashë (qull) 4. Në fund shtoni qumështin. Shënim: Përmbajtja e këtij qulli, trashësia shtohet me rritjen e foshnjes. Në fillim le të jetë likuide, aq sa të qëndrojë...
Sipas udhëzimeve të “Akademisë Amerikane të Pediatrisë”, në gjashtë muajt e parë, qumështi i gjirit është më se i mjaftueshëm që fëmija të marrë vlerat ushqyese që i duhen. Pasi fëmija të bëjë gjashtë muajsh, mund të shtoni frutat...
Komento