Në nerva e sipër! Historia e shpikjes së patatatinave qenka thjesht e paparë
Të gjithë ne e kemi falenderuar pa e ditur kush është atë që shpiku patatinat dhe shijen e tyre të mrekullueshme.
Dhe më në fund ka ardhur momenti të njihemi me të dhe arsyen pse shpiku patatinat, që sot janë një nga ushqimet më të shijshme që ekzistojnë.
Në vitin 1853, George Crum, një kuzhinier në Nju Jork, i shpiku pa dashje patatet e skuqura me feta kur një klient i bezdisshëm e riktheu në kuzhinë të skuqte patate sepse patatet e skuqura franceze të tij ishin të buta.
Në përpjekje për t’i dhënë një leksion klientit, Crum vendosi t’i presë patatet në feta shumë të holla dhe t’i skuqte aq shumë sa të bëheshin krokante dhe t’i mbyste me kripë.
Për habinë e tij, klienti i pëlqeu patatet e shërbyera dhe në ditët e sotme ky shërbim njihet si shërbimi i parë i patatinave në histori.
Mbrëmjet me miq të shumtë në shtëpi janë gjithnjë një kënaqësi e madhe falë argëtimit e kujtimeve që mbeten, veçanërisht kur ka humor e biseda të këndshme. Por organizimi i saj mund të kthehet në një mundim të jashtëzakonshëm...
Për të përgatitur bazën, përzieni 50 g miell me 50 g ujë të vakët në një kavanoz ose, akoma më mirë, një enë plastike. Sigurohuni që i gjithë mielli të jetë përfshirë dhe lëreni gjysmë të pambuluar në temperaturën...
Të kanë tepruar dy feta picë nga një natë më parë dhe po gëzon sepse sapo kuptove që e ke mëngjesin gati. Ajo që duhet është vetëm t’i ngohësh shpejt e shpejt… po si? Në mikrovalë brumi bëhet si...
Lini një koment