Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tigan të mesëm me një kapak, mbi nxehtësinë mesatare, hidhni vajin për ngrohje.
Shtoni qepë dhe marinojeni me kripë dhe piper dhe gatuajeni derisa qepë fillon të zbutet, për 3 minuta.
Shtoni domatet dhe hudhrën dhe gatuajeni rreth 1minutë.
Shtoni kuinoa dhe gatuajeni duke e nxitur deri sa përzierja është kombinuar tërësisht.
Shtoni supën e perimeve dhe specin e kuq dhe lereni të zihet.
Ulni nxehtësinë në të ulët dhe gatuajeni 15 minuta, derisa kuinoa zbutet dhe lëngu absorbohet.
Hidheni në një pjatë dhe sherbejeni me djathë dhie dhe borzilok.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment