Biftek viçi me lakër të pjekur dhe salcë

Koha e përgatitjes: 5 min Koha e gatimit: 20 min

Ingredientët

  • 1 tufë lakra
  • 2 kuti me biftek viçi të ndarë në rripa të hollë
  • 1 lugë çaji kripë
  • 1/2 lugë çaji piper i zi
  • 1 lugë gjelle vaj ulliri
  • 2 lugë gjelle gjalpë
  • 1 qepë të ëmbël të madhe
  • 1 lugë gjelle uthull të kuqe
  • 1 lugë çaji mjaltë

Udhëzimet

1

Ngroheni furrën në 225 °.

2

Copëtoni lakrën dhe marinojeni me kripë dhe piper.

3

Gatuani biftekun në vaj të nxehtë në një tigan të madh mbi nxehtësi të lartë 3 minuta në çdo anë.

4

Vendoseni në furrë dhe piqeni 6 minuta.

5

Ndërkohë, fshijeni tiganin dhe shkrijeni gjalpë mbi nxehtësinë mesatare.

6

Shtoni qepë dhe gatuajeni 5 minuta ose derisa të zbutet.

7

Hiqeni biftekun nga furra dhe lereni në fletë metalike për ta mbajtur të ngrohtë.

8

Shtoni lakrën në përzierjen e qepës dhe gatuajeni duke e nxitur vazhdimisht 5 minuta ose derisa lakra piqet.

9

Shtoni uthull dhe mjaltë dhe marinojeni me kripë dhe piper.

10

Shërbejeni biftekun me përzierjen e përgatitur.

Lini një koment