Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Merrni 12 mini byreçka të ngrira me qepë.
Shkrihet gjalpi në një tenxhere të madhe mbi nxehtësinë mesatare.
Shtoni preshin dhe qepën dhe gatuajeni duke e nxitur herë pas here, deri sa zbutet, rreth 5 minuta.
Shtoni patate, hudhër, 1 lugë çaji kripë dhe pak piper.
Gatuajeni duke e nxitur herë pas here, deri sa të përzihen mirë, rreth 2 minuta.
Shtoni 3 gota ujë, supë pule dhe fletë dafine.
Gatuajeni deri sa patatet të zbuten rreth 15 minuta.
Hiqni fletën e dafinës.
Hidheni supën në një blender derisa të bëhet pure.
Transferojeni në një tenxhere të pastër dhe shtoni kremin me kripë dhe piper.
Mbajeni të ngrohtë në ngrohje të ulët.
Ndërkohë, gatuani proshutën në një tigan mbi nxehtësinë e mesme, për rreth 7 minuta.
Transferojeni në peshqir letre duke përdorur një lugë .
Shtoni byreçkat në tigan dhe gatuajini deri sa të marrin ngjyrë kafe të artë, rreth 5 minuta.
Shoqërojeni supën me byreçka , proshutë dhe qepë të njoma.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment