Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Merrni 12 mini byreçka të ngrira me qepë.
Shkrihet gjalpi në një tenxhere të madhe mbi nxehtësinë mesatare.
Shtoni preshin dhe qepën dhe gatuajeni duke e nxitur herë pas here, deri sa zbutet, rreth 5 minuta.
Shtoni patate, hudhër, 1 lugë çaji kripë dhe pak piper.
Gatuajeni duke e nxitur herë pas here, deri sa të përzihen mirë, rreth 2 minuta.
Shtoni 3 gota ujë, supë pule dhe fletë dafine.
Gatuajeni deri sa patatet të zbuten rreth 15 minuta.
Hiqni fletën e dafinës.
Hidheni supën në një blender derisa të bëhet pure.
Transferojeni në një tenxhere të pastër dhe shtoni kremin me kripë dhe piper.
Mbajeni të ngrohtë në ngrohje të ulët.
Ndërkohë, gatuani proshutën në një tigan mbi nxehtësinë e mesme, për rreth 7 minuta.
Transferojeni në peshqir letre duke përdorur një lugë .
Shtoni byreçkat në tigan dhe gatuajini deri sa të marrin ngjyrë kafe të artë, rreth 5 minuta.
Shoqërojeni supën me byreçka , proshutë dhe qepë të njoma.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment