Supë me domate e shërbyer me sanduiç me mollë dhe proshutë

Koha e përgatitjes: 10 min Koha e gatimit: 20 min

Ingredientët

  • 1 kg domate
  • 1/2 filxhan domate qershi, per zbukurim
  • 1/2 filxhan vaj ulliri
  • 6 thelpinj hudher
  • 2 qepë të vogla
  • Kripë
  • Piper i freskët
  • 1 koncentrat pule
  • 2 gjethe dafine
  • 4 lugë gjalpë të pakripur
  • 1/2 filxhan borzilok
  • 3/4 filxhan krem
  • Djathë çedar
  • Mustardë
  • Bukë

Udhëzimet

1

Përhapni një shtresë mustardë në 4 feta buke të bardhë.

2

Hidhni sipër disa feta djathi çedar, proshutë dhe mollë jeshile me feta.

3

Pastaj vendosni sipër 1 fetë tjetër dhe gatuajeni sanduiçin në një tigan mbi nxehtësinë mesatare deri sa djathi të shkrihet dhe buka merr ngjyrë të artë, rreth 3 minuta në secilin krah.

4

Shërbejë me supë me domate të pjekur, vijon receta.

5

Supë me domate të pjekur:

6

Ngroheni furrën në 250 gradë.

7

Ndajini domatet në mes dhe piqini në një tigan mbi nxehtësinë mesatare.

8

Ngroheni me vaj ulliri pastaj përhapni të gjitha domatet, hudhrat dhe qepët në tigan.

9

Gatuajeni duke e nxitur butësisht, derisa hudhra ka marrë ngjyrë kafe rreth 5 minuta.

10

Shtoni kripë dhe piper dhe transferojeni tiganin në furrëderisa domate të karamelizohen, 20-30 minuta.

11

Hiqni domatet, hudhrat dhe qepët e pjekura nga furra dhe transferojini në një tenxhere të madhe.

12

Shtoni 3 gota supë pule, gjethe dafine dhe gjalpë.

13

Vini një tigan në zjarr, pastaj zvogëloni nxehtësinë në mes dhe ziejeni derisa lëngu reduktohet me një të tretën, 15-20 minuta.

14

Hiqini gjethet e dafinës.

15

Shtoni borzilok në tenxhere.

16

Përdorni një blender për të bërë pure supën.

17

Zvogëloni nxehtësinë dhe shtoni kremin për të rregulluar konsistencën me pjesën tjetër të pulës nëse është e nevojshme.

18

Shtoni kripë dhe piper.

19

Sherbejeni me domate me qershi të pjekura dhe vaj ulliri.

Lini një koment