Spaghetti puttanesca

Veshtiresia
E lehte
Koha gatimit
35 minuta
Sugjerohet për:
4 persona
Kalori:
3 lugë gjelle vaj ulliri
1 qepë e grirë hollë
2 thelpinj hudhre te medha, te shtypura
½ lugë speca djegës (opsionale)
400 gr domate të grira në kuti
5 fileto açuge, të grira hollë
120 g ullinj të zinj pa berthama
2 lugë kaperi të kulluar
300 g spaghetti
½ tufë e vogël majdanoz, i grirë hollë

Ngrohni vajin në një tigan që nuk ngjit në nxehtësi mesatare-të ulët. Shtoni qepën së bashku me pak kripë dhe skuqeni për 10 minuta, ose derisa të jetë e butë. Shtoni hudhrën dhe specin djegës, nëse përdorni, dhe gatuajeni edhe për një minutë.

Përzieni domatet, açuget, ullinjtë dhe kaperin në qepë, lëreni të ziejë lehtë dhe gatuajeni pa mbuluar për 15 minuta. Kriposeni sipas shijes.

Ndërkohë vendosim një tenxhere të madhe me ujë të kripur të vlojë. Gatuani spagetit sipas udhëzimeve të paketimit, më pas kullojini dhe hidhini me salcën dhe majdanozin.

Komento