Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Nxehni furrën në 220C. Vendosni një tenxhere me ujë të ziejë, më pas ziejini petët e lazanjës për rreth 5 minuta derisa të zbuten, por jo të gatuhen. Shpëlajini me ujë të ftohtë dhe më pas spërkatini me pak vaj që të mos ngjiten.
Ndërkohë ngrohni vajin në një tigan të madh dhe më pas skuqni qepën. Pas 3 minutash, shtoni kungujt dhe hudhrat dhe vazhdoni t’i skuqni derisa kungulli të jetë zbutur dhe të marrë ngjyrë të gjelbër të ndezur. Përzieni 2/3 e rikotës dhe cheddar-it, më pas i rregulloni sipas dëshirës me kripë. Ngroheni salcën e domates në mikrovalë për 2 minuta në të lartë derisa të nxehet.
Në një enë të madhe pjekjeje shtrojmë lazanjat, duke filluar me gjysmën e përzierjes së kungujve, më pas makaronat dhe më pas salcën e domates. Përsëriteni, sipër lyejini me copa nga rikota e mbetur, më pas shpërndajeni me pjesën tjetër të cheddar-it. Piqini në raftin e sipërm për rreth 10 minuta derisa makaronat të zbuten dhe djathi të marrë ngjyrë të artë.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Fillojmë duke ndarë të verdhat e vezëve nga të bardhat. Në një tas, rrahim të verdhat me sheqerin derisa të krijohet një masë kremoze dhe e hapur në ngjyrë. Shtojmë mascarponen dhe e përziejmë ngadalë derisa të bëhet një...
Tartufi, ky përbërës misterioz dhe i rrallë, ka qenë prej kohësh një simbol i luksit në botën kulinare. I njohur për aromën e tij të veçantë dhe të fuqishme, tartufi ka kapur imagjinatën e kuzhinierëve dhe gurmanëve në të...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento