Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Ngrohni furrën në 180C. Lyejeni me gjalpë një tavë tortash katrore 20 x 20 cm të thellë 4cm dhe shtrojeni me letër pjekjeje. Shkrini 200 gr çokollatë së bashku me gjalpin në një tas të madh rezistent ndaj nxehtësisë, të vendosur mbi një tigan me ujë të valuar (sigurohuni që fundi i enës të mos prekë ujin), duke i përzier herë pas here. E heqim nga zjarri dhe e lëmë të ftohet për 10 minuta.
Ndërkohë, rrihni sheqerin, vezët dhe pak kripë së bashku në një tas të madh derisa të tretet dhe të bëhet shkumë – duhet të duket si një milkshake me shkumë. Kjo do të marrë 2-3 minuta me një rrahëse elektrike, ose rreth 5-8 minuta me një rrahëse vezësh. Hidhni në të masën e gjalpit dhe çokollatës së bashku me bajamet, më pas përzieni gjithçka së bashku derisa të mos ketë vija çokollate. Hidheni përzierjen në tavë, shpërndajeni mbi të pjesën tjetër të çokollatës dhe piqeni për 25 minuta.
Lëreni të ftohet për 10 minuta, më pas hidheni në tas dhe shërbejeni të ngrohtë për një puding. Përndryshe, lëreni të ftohet plotësisht në tavë dhe më pas priteni në katrorë.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento