Falafel me 5 përbërës, qoftet e famshme vegane të Lindjes së Mesme

Veshtiresia
E lehte
Koha gatimit
10 minuta
Sugjerohet për:
4 persona
Kalori:
125 g qiqra të thata
½ qepë e madhe, e prerë përafërsisht
3 thelpinj hudhre, te shtypura
½ lugë gjelle koriandër të bluar
200 ml vaj ulliri

Lini qiqrat të zbuten për 12-24 orë në të paktën dyfishin e vëllimit të ujit. I kullojmë, më pas i vendosim në blender me qepën, hudhrën dhe korianderin e bluar dhe një spërkatje të mirë me kripë deti dhe piper.

Procesojeni, kruani poshtë anët, pastaj procesojeni përsëri derisa të keni një pastë kokrra të imëta.

Mblidhni topa me madhësinë e një luge gjelle dhe rrafshojini pak në mënyrë që të keni një formë ovale. Skuqini në rreth ½ deri në cm vaj.

Duhet të marrin rreth 3-4 minuta që të marrin ngjyrë kafe të artë dhe të bëhen krokante nga secila anë. I heqim dhe i lëmë të pushojnë në letër kuzhine.

Komento