1 spec të kuq ose të verdhë, të pastruar dhe të prerë në copa
2 karota, të prera në feta të trasha
2 qepë të kuqe, të prera në copa
8 salsice
400 g domate qershi të qëruara të konservuara
400 gr fasule të bardha të kulluara
200 ml lëng pule me pak kripë
2 lugë mustardë Dijon
100 g bizele të ngrira
Ngroheni furrën në 220 gradë. Piqini specin, karotat dhe qepën në një tavë pjekjeje të thellë për 15 minuta. Shtoni salsiçet dhe piqini për 10 minuta të tjera.
Uleni furrën në 200 gradë, hidhni domatet dhe fasulet dhe më pas përzieni lëngun. Gatuajini edhe për 35 minuta të tjera.
Përzieni mustardën dhe bizelet dhe kthejeni në furrë për 5 minuta. Lereni mënjanë për 10 minuta, më pas shërbejeni me patate, makarona ose pilaf.
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Komento