Petulla të shpejta me lulelakër
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Ngrohni furrën në 220 gradë. Bëni një të çarë deri në gjysmë të gjokseve të pulës, më pas rrihni që të hollohen pak..
Priteni sfoliatën në gjysmë nga drejtimi i gjerësisë dhe vendosni të dyja gjysmat në një tavë. Vendosni një gjoks pule sipër secilës gjysmë, më pas mbushni në mes me kremin e djathit (mos u shqetësoni nëse rrjedh pak anash).
Hidhini sipër lëvoren e limonit dhe kripë, më pas palosni skajet e brumit drejt qendrës dhe mbyllni. Kthejeni secilin xhep në mënyrë që mbyllja të jetë nga poshtë. Lyejeni me pak vaj dhe më pas piqini për 30 minuta derisa të marrin një ngjyrë të artë.
Rreth 10 minuta para se xhepat të jenë gati, gatuajeni me avull ose zijeni brokolin derisa të zbutet. Hidhini në vaj dhe kripë. Shërbejeni së bashku me xhepat tuaj të pulës dhe me copa limoni për t’i shtrydhur.
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento